orosz antsa üzente 11 éve

Igazán nincs mit:)

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Kedves Antsa, köszönjük az új tippet. Margó

Válasz

orosz antsa üzente 11 éve

Szívesen,remélem sikerül,ha megcsinálod

Válasz

M Imre üzente 11 éve

Köszi szépen! :)

Válasz

orosz antsa üzente 11 éve

Persze:)lereszelsz 100 g mosószappant,és feloldod annyi forró vízben,ami ellepi.Menet közben kevés forró vizeket adhatsz hozzá,nekem olyan 1-1,5 dl szokott lenni amiben elolvad.Aztán egy fazékba felteszed főni,ráöntesz egy liter minél melegebb vizet,és ha forr,100 g mosószódát öntesz bele,miközben kavarod.Egy sűrű habzó masszát kapsz majd,ezt újra felöntöd 1,5 liter minél melegebb vízzel miközben kavargatod,újra összeforralod,és kész.Jól megkutyulod,én habverővel szoktam 1-2 percig veretni.Egy kicsit ha hűlt,mehet a tárolóedénybe,én vödörben tartom.Ha flakonba teszed,ne tedd tele az üveget,mert lehet,hogy sűrűsödni fog,és legyen hely hígítani.Ha délután csinálod,másnap használhatod is.Kb 2,5 liter gélt kapsz,egy mosáshoz 1,25 dl cucc kell.Amíg hűl,néha ránézel,és átkavarhatod.Természetesen ecettel öblítesz utána,én fél dl 20%os ecetet hígítok egy dl vízzel.

Válasz

M Imre üzente 11 éve

Elárulod, mi van abban a saját készítésű mosószerben? És hogyan kell elkészíteni?

Válasz

M Imre üzente 11 éve

Hát igen, ez igaz. Elég sok helyen írnak tévesen.

Válasz

orosz antsa üzente 11 éve

"A penészfoltos ruhákat ecet és szódabikarbóna keverékébe áztasd néhány órára, utána mosd ki, és máris megszabadultál a foltoktól."
Erre gondoltam.
Saját készítésű mosószert használok,amiben van mosószappan,ami ugye fehérít,így szerencsére nem szürkék a ruháink.Régen aktív oxigént is tettem a mosásba,de elhagytam,szükségtelen.

Válasz

M Imre üzente 11 éve

A cikk nem írja, hogy mosószert is kell önteni az ecet mellé, csak azt, hogy az ecet adagolása után a szokásos módon indítsd el a gépet.

Válasz

M Imre üzente 11 éve

Külön-külön kell használni. Keverni nem igazán szabad, mert maradhat az anyagban valami ... főleg, ha kereskedelmi forgalmú fehéritő is volt használva előtte. Egyszer úgy jártam (egy zöld flakonos fehérítővel), hogy a nap erősítő ereje igen, rájátszott, elég jól ... azonban forgatnom kellett volna a ruhát, mert ahonnan sütött a nap, ott vakító fehér lett, az árnyékos részen kissé sárga. Nyáron, erős napsütésben történt. Végül befestettem ezeket a ruhákat. :)
Az ecet az öblítővízbe való elsősorban, színerősítő, színmegtartó (10%-os) - vagy fehérít is önmagában, de a mosószerek is lúgos hatásúak, ezekkel sem érdemes keverni. Öblítő helyett is lehet használni.

Válasz

orosz antsa üzente 11 éve

Úgy tudtam,hogy a szódabikarbóna,mosószóda...stb lúgos hatásúak,ha ezeket ecettel,citromsavval keverjük,elvileg semlegesítik egmást,és vízzé válnak.

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Okos tanácsok és egészségesek.

Válasz

Takács Eszter üzente 12 éve

Köszönöm, ezek nagyon hasznos tanácsok voltak számomra:)
A függönyökkel vagy a foltos bébiruhákkal mindig gondban foltam, de msot már fogom tudni mit tegyek!
Üdvözlettel

Válasz