Háztartás: Mit főzzek? (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mit főzzek?

Ezt a témát Egyed Józsefné indította 12 éve

Ez a témát Takács Eszter kérte - de hasznos mindnyájunknak: mit főzzek ami olcsó, kiadós és ehető is...
Kedves Klubtársaim, ezzel a nehéz kérdéssel naponta találkozunk. Segítsünk egymásnak, adjuk át hasznos javaslatainkat, tapasztalatainkat. Egy-egy ajánlott étel receptjét is írjuk le ide.

Hozzászólások eddig: 55

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 8 éve

Spenótos-sonkás nokedli.

Hozzávalók

30 dkg fagyasztott spenótpüré
40 dkg nokedli
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
1 ízlés szerint tejföl
1 ízlés szerint fokhagyma
1 ízlés szerint reszelt sajt
20 dkg pulykamellsonka
Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd koronázzuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával.

Forrás: https://tesco.hu/foznijo/receptek/recept/spenotos-sonkas-nokedli/16830

126078_7b555e8c0151_s

40885.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Nyári ízek télire.
Eltevés.
Univerzális savanyúság elrakási módszer. ÉRDEMES MEGJEGYEZNI!
Hozzávalók:

2 liter víz

2 dl 20 %-os ecet

5 dkg só

25 dkg kristály cukor

További fűszerek egyéni ízlés szerint - pl. bors, csípős paprika, kapor, torma, stb.

Készítsd el ezt a levet. A megtisztított felvagdosott zöldségeket tedd üvegbe, és öntsd rá a levet. Az sem fontos, hogy forró legyen. Egyedül az uborkánál ajánlott forrón ráönteni.
Tartósítószer nélkül is évekig eláll!

Forrás: http://egyazegyben.com/univerzalis-savanyusag-elrakasi-modszer-erdemes-megjegyezni-2533

125845_679b0f0431f9_s

2533_215191_1468345802_savanyu2.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Gyorsan elkészíthető, istenien finom lepény!

A világ legfinomabb lepényének a receptjét mutatom most meg nektek, bárki elkészítheti, annyira egyszerű, ráadásul gyorsan kész van! Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi nagyon szeretjük!

http://www.agraroldal.hu/finom-lepeny_img-1.html

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Kezdők, lusták vagy időhiányban szenvedők ezekkel a krémekkel óriási sikert arathatnak: csak össze kell keverni ezt-azt, és kész, mégis imádja mindenki. Bár a körözött a krémek krémje, azért akad még néhány tuti recept.

http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20160601-a-legjobb-kencek-kremek-es-martogatok.html

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Dobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz!
Hozzávalók:

3 kg paradicsom
1 kg hagyma
1 kg alma
1 fej zeller
2 paprika
10 dkg aprított gyömbér
10 dkg mazsola
0,5 kg xilit vagy cukor
2,5 dl ecet
cukor, só, szerecsendió, fahéj, csili

Elkészítés:

Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz deka aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, és lezárva a lekvárkészítésnél használt szárazdunsztban pihentesd.

http://www.life.hu/csalad/20160517-paradicsomos-csatni-husokhoz-recept.html

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Íme, a tö­ké­le­tes di­é­tás zöld­ség! For­ra­dal­mian új re­cep­tek­kel a kilók ellen!

A cuk­kini a ta­vasz leg­na­gyobb di­é­tás do­bása! Ez a leg­ke­ve­sebb szén­hid­rá­tot tar­tal­mazó és leg­vál­to­za­to­sab­ban el­ké­szít­hető zöld­ség. Olyan cuk­ki­ni­ka­já­kat mu­ta­tunk, amire nem is gon­dol­nál! Le­e­sik az állad!


http://ripost.hu/cikk-ime-a-tokeletes-dietas-zoldseg-forradalmian-uj-receptekkel-a-kilok-ellen/?source=share

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Karalábé leves.
Hozzávalók:3 karalábé,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,1 evőkanál vaj,
só,30 dkg sertéscomb,fél bögre rizs,1 tojás,bors,
1 csokor petrezselyem ( esetleg szárított ).
A karalábét apró kockákra vágjuk.Vajon,minimális vízzel megpároljuk.A rizst készre főzzük,majd összekeverjük a ledarált combbal,a tojással és sóval,borssal fűszerezzük.Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle,és a vízzel felöntött,kicsit zubogó levesben óvatosan megfőzzük.A tejfölt elkeverjük a liszttel,és behabarjuk a levest.Finoman sózzuk,petrezselyemmel megszórjuk.

Karalábéomlett.
Hozzávalók:4 db zsenge karalábé,6 db tojás,2 dl tej,
2 evőkanál liszt,2 evőkanál étolaj,
1 csokor petrezselyem,1,5 dl tejföl,só,bors,
metélőhagyma,vagy 2-3 szál újhagyma.
A karalábékat lereszeljük,majd hozzáadjuk a tejjel,liszttel,sóval,borssal és az apróra vágott petrezselyemmel elkevert tojásokat.Ezután 4 adagra osztjuk,és a palacsinta sütőben olajon az omlett mindkét oldalát pirosra sütjük.Tálaláskor forró tejföllel meglocsoljuk,és megszórjuk a felaprított hagymával.

Karalábélepény.
Hozzávalók:2 db közepes nagyságú karalábé,2-3 db tojás,
2 evőkanál liszt,ízlés szerint sárgarépa és póréhagyma,
só,bors;a sütéshez olaj.
A megtisztított karalábét finom lyukú reszelőn lereszeljük.A tojásokkal, és annyi liszttel,hogy a massza összeálljon,összekeverjük.Hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát és a karikákra vágott póréhagymát,sóval és sok borssal ízesítjük.Serpenyőben kevés olajon hevítjük,majd a lepényekké formált karalábés massza mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük.Kínálhatjuk köretnek is.


http://iculenka.blogspot.hu/2016/04/karalabeegesz-evben-az-asztalon.html


http://fuszereslelek.nlcafe.hu/2012/08/29/ketszaz_eves_toltott_karalabe_recept/

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Rakott csirkemell.
Hozzávalók: 70 dkg csirkemell,30 dkg rizs,8 szelet füstölt bacon,
1 pohár tejföl,25 dkg reszelt sajt,1 kis fej vöröshagyma,só,bors,fűszerpaprika,kevés vaj.
A rizst puhára főzzük.A tejfölt a fűszerekkel összekeverjük és a félbevágott csirkemellet megkenjük vele.Szórunk rá egy kis sajtot,rárakjuk a baconra ,és belecsavarjuk.A kivajazott tepsibe beleöntjük a rizst,ráfektetjük a húst,és közé tesszük a hagymát.Lelocsoljuk a maradék tejföllel,végül megszórjuk a tetejét sajttal.Alufóliával letakarva 190 fokon 40-50 percet sütjük,majd a fóliát levéve megpirítjuk.

Mediterrán csirke.

Hozzávalók:4 csirkecomb,1 fej vöröshagyma,chili por,gyömbér,
1 doboz hámozott paradicsom,3 dl natúr joghúrt,
citromkarikák,olaj.
Kevés olajon megpároljuk a felaprított hagymát,hozzáadjuk a chhllit,a gyömbért,a paradicsomot,a natúr joghúrtot,kevés forró vizet,és 15 percig pároljuk.A tepsi alját kirakjuk citromkarikákkal,rárakjuk a besózott csirkecombot,állni hagyjuk rajta kis ideig,majd a paradicsomos keveréket ráöntjük,fóliával lefedjük,és 40-50 percig sütjük.Ezután levesszük a fóliát,és készre pirítjuk.

Töltött csirkemell.

Hozzávalók:50 dkg csirkemellfilé,25 dkg túró,2 evőkanál tejföl,
1 szál póréhagyma,25 dkg szeletelt bacon,
5 dkg reszelt füstölt sajt,só,bors.
A húsból szeleteket vágunk,vékonyra kiklopfoljuk,kevés sóval,borssal megszórjuk.A túrót villával összetörjük,beletesszük a tejfölt,az apróra vágott póréhagymát,fűszerezzük és összekeverjük.A hússzeleteket kiterítjük,bekenjük őket a túróval,és felgöngyöljük,majd baconba tekerjük,tepsibe tesszük,kevés vizet és olajat öntünk alá,és alufólia alatt 30 percig pároljuk.A fóliát levéve pirosra sütjük.

http://iculenka.blogspot.hu/2016/04/orok-kedvencunka-csirkehus.html


http://divany.hu/alapkonyha/2015/04/30/a_legjobb_24_csirkes_receptunk/

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Fokhagymás szaftos hús
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
1 nagy fej fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál zsír
liszt

Elkészítés:
Megtisztítjuk a húst, centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk. Forgassuk meg lisztben, és a zsíron hirtelen süssük szép pirosra.
A fokhagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, ne szeletekre vágjuk, és ne is nyomjuk át. A tál aljára szórjunk a fokhagymából, szórjuk meg pirospaprikával. Erre tegyük a kisült hússzeletet. Tetejét is meghintjük fokhagymával és paprikával. Erre jön a következő. Így kerüljön egymás után minden kisülő hússzelet.
A maradék zsírban megpirítjuk a maradék fokhagymát, megsózzuk. Egy evőkanál lisztett átpirítumnk benne, 2 deciliter vizet hozzáöntök, felforralom, majd visszahelyezem a hússzeleteket. lefedem, és puhára párolom.

http://szem-szajnak.reblog.hu/fokhagymas-szaftos-hus

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu