Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Egyed Józsefné indította 12 éve
Ez a témát Takács Eszter kérte - de hasznos mindnyájunknak: mit főzzek ami olcsó, kiadós és ehető is...
Kedves Klubtársaim, ezzel a nehéz kérdéssel naponta találkozunk. Segítsünk egymásnak, adjuk át hasznos javaslatainkat, tapasztalatainkat. Egy-egy ajánlott étel receptjét is írjuk le ide.
Hozzászólások eddig: 55
szilasi ilona üzente 8 éve
Spenótos-sonkás nokedli.
Hozzávalók
30 dkg fagyasztott spenótpüré
40 dkg nokedli
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
1 ízlés szerint tejföl
1 ízlés szerint fokhagyma
1 ízlés szerint reszelt sajt
20 dkg pulykamellsonka
Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd koronázzuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával.
Forrás: https://tesco.hu/foznijo/receptek/recept/spenotos-sonkas-nokedli/16830
szilasi ilona üzente 8 éve
Nyári ízek télire.
Eltevés.
Univerzális savanyúság elrakási módszer. ÉRDEMES MEGJEGYEZNI!
Hozzávalók:
2 liter víz
2 dl 20 %-os ecet
5 dkg só
25 dkg kristály cukor
További fűszerek egyéni ízlés szerint - pl. bors, csípős paprika, kapor, torma, stb.
Készítsd el ezt a levet. A megtisztított felvagdosott zöldségeket tedd üvegbe, és öntsd rá a levet. Az sem fontos, hogy forró legyen. Egyedül az uborkánál ajánlott forrón ráönteni.
Tartósítószer nélkül is évekig eláll!
Forrás: http://egyazegyben.com/univerzalis-savanyusag-elrakasi-modszer-erdemes-megjegyezni-2533
szilasi ilona üzente 8 éve
Gyorsan elkészíthető, istenien finom lepény!
A világ legfinomabb lepényének a receptjét mutatom most meg nektek, bárki elkészítheti, annyira egyszerű, ráadásul gyorsan kész van! Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi nagyon szeretjük!
http://www.agraroldal.hu/finom-lepeny_img-1.html
szilasi ilona üzente 8 éve
Kezdők, lusták vagy időhiányban szenvedők ezekkel a krémekkel óriási sikert arathatnak: csak össze kell keverni ezt-azt, és kész, mégis imádja mindenki. Bár a körözött a krémek krémje, azért akad még néhány tuti recept.
http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20160601-a-legjobb-kencek-kremek-es-martogatok.html
szilasi ilona üzente 8 éve
Dobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz!
Hozzávalók:
3 kg paradicsom
1 kg hagyma
1 kg alma
1 fej zeller
2 paprika
10 dkg aprított gyömbér
10 dkg mazsola
0,5 kg xilit vagy cukor
2,5 dl ecet
cukor, só, szerecsendió, fahéj, csili
Elkészítés:
Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz deka aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, és lezárva a lekvárkészítésnél használt szárazdunsztban pihentesd.
http://www.life.hu/csalad/20160517-paradicsomos-csatni-husokhoz-recept.html
szilasi ilona üzente 8 éve
Íme, a tökéletes diétás zöldség! Forradalmian új receptekkel a kilók ellen!
A cukkini a tavasz legnagyobb diétás dobása! Ez a legkevesebb szénhidrátot tartalmazó és legváltozatosabban elkészíthető zöldség. Olyan cukkinikajákat mutatunk, amire nem is gondolnál! Leesik az állad!
http://ripost.hu/cikk-ime-a-tokeletes-dietas-zoldseg-forradalmian-uj-receptekkel-a-kilok-ellen/?source=share
szilasi ilona üzente 8 éve
Karalábé leves.
Hozzávalók:3 karalábé,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,1 evőkanál vaj,
só,30 dkg sertéscomb,fél bögre rizs,1 tojás,bors,
1 csokor petrezselyem ( esetleg szárított ).
A karalábét apró kockákra vágjuk.Vajon,minimális vízzel megpároljuk.A rizst készre főzzük,majd összekeverjük a ledarált combbal,a tojással és sóval,borssal fűszerezzük.Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle,és a vízzel felöntött,kicsit zubogó levesben óvatosan megfőzzük.A tejfölt elkeverjük a liszttel,és behabarjuk a levest.Finoman sózzuk,petrezselyemmel megszórjuk.
Karalábéomlett.
Hozzávalók:4 db zsenge karalábé,6 db tojás,2 dl tej,
2 evőkanál liszt,2 evőkanál étolaj,
1 csokor petrezselyem,1,5 dl tejföl,só,bors,
metélőhagyma,vagy 2-3 szál újhagyma.
A karalábékat lereszeljük,majd hozzáadjuk a tejjel,liszttel,sóval,borssal és az apróra vágott petrezselyemmel elkevert tojásokat.Ezután 4 adagra osztjuk,és a palacsinta sütőben olajon az omlett mindkét oldalát pirosra sütjük.Tálaláskor forró tejföllel meglocsoljuk,és megszórjuk a felaprított hagymával.
Karalábélepény.
Hozzávalók:2 db közepes nagyságú karalábé,2-3 db tojás,
2 evőkanál liszt,ízlés szerint sárgarépa és póréhagyma,
só,bors;a sütéshez olaj.
A megtisztított karalábét finom lyukú reszelőn lereszeljük.A tojásokkal, és annyi liszttel,hogy a massza összeálljon,összekeverjük.Hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát és a karikákra vágott póréhagymát,sóval és sok borssal ízesítjük.Serpenyőben kevés olajon hevítjük,majd a lepényekké formált karalábés massza mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük.Kínálhatjuk köretnek is.
http://iculenka.blogspot.hu/2016/04/karalabeegesz-evben-az-asztalon.html
http://fuszereslelek.nlcafe.hu/2012/08/29/ketszaz_eves_toltott_karalabe_recept/
szilasi ilona üzente 8 éve
Rakott csirkemell.
Hozzávalók: 70 dkg csirkemell,30 dkg rizs,8 szelet füstölt bacon,
1 pohár tejföl,25 dkg reszelt sajt,1 kis fej vöröshagyma,só,bors,fűszerpaprika,kevés vaj.
A rizst puhára főzzük.A tejfölt a fűszerekkel összekeverjük és a félbevágott csirkemellet megkenjük vele.Szórunk rá egy kis sajtot,rárakjuk a baconra ,és belecsavarjuk.A kivajazott tepsibe beleöntjük a rizst,ráfektetjük a húst,és közé tesszük a hagymát.Lelocsoljuk a maradék tejföllel,végül megszórjuk a tetejét sajttal.Alufóliával letakarva 190 fokon 40-50 percet sütjük,majd a fóliát levéve megpirítjuk.
Mediterrán csirke.
Hozzávalók:4 csirkecomb,1 fej vöröshagyma,chili por,gyömbér,
1 doboz hámozott paradicsom,3 dl natúr joghúrt,
citromkarikák,olaj.
Kevés olajon megpároljuk a felaprított hagymát,hozzáadjuk a chhllit,a gyömbért,a paradicsomot,a natúr joghúrtot,kevés forró vizet,és 15 percig pároljuk.A tepsi alját kirakjuk citromkarikákkal,rárakjuk a besózott csirkecombot,állni hagyjuk rajta kis ideig,majd a paradicsomos keveréket ráöntjük,fóliával lefedjük,és 40-50 percig sütjük.Ezután levesszük a fóliát,és készre pirítjuk.
Töltött csirkemell.
Hozzávalók:50 dkg csirkemellfilé,25 dkg túró,2 evőkanál tejföl,
1 szál póréhagyma,25 dkg szeletelt bacon,
5 dkg reszelt füstölt sajt,só,bors.
A húsból szeleteket vágunk,vékonyra kiklopfoljuk,kevés sóval,borssal megszórjuk.A túrót villával összetörjük,beletesszük a tejfölt,az apróra vágott póréhagymát,fűszerezzük és összekeverjük.A hússzeleteket kiterítjük,bekenjük őket a túróval,és felgöngyöljük,majd baconba tekerjük,tepsibe tesszük,kevés vizet és olajat öntünk alá,és alufólia alatt 30 percig pároljuk.A fóliát levéve pirosra sütjük.
http://iculenka.blogspot.hu/2016/04/orok-kedvencunka-csirkehus.html
http://divany.hu/alapkonyha/2015/04/30/a_legjobb_24_csirkes_receptunk/
szilasi ilona üzente 8 éve
szilasi ilona üzente 8 éve
Fokhagymás szaftos hús
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
1 nagy fej fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál zsír
liszt
só
Elkészítés:
Megtisztítjuk a húst, centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk. Forgassuk meg lisztben, és a zsíron hirtelen süssük szép pirosra.
A fokhagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, ne szeletekre vágjuk, és ne is nyomjuk át. A tál aljára szórjunk a fokhagymából, szórjuk meg pirospaprikával. Erre tegyük a kisült hússzeletet. Tetejét is meghintjük fokhagymával és paprikával. Erre jön a következő. Így kerüljön egymás után minden kisülő hússzelet.
A maradék zsírban megpirítjuk a maradék fokhagymát, megsózzuk. Egy evőkanál lisztett átpirítumnk benne, 2 deciliter vizet hozzáöntök, felforralom, majd visszahelyezem a hússzeleteket. lefedem, és puhára párolom.
http://szem-szajnak.reblog.hu/fokhagymas-szaftos-hus
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás