Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát szilasi ilona indította 8 éve
Mindenféle sütemény recept jöhet,ami szem szájnak ingere.
Hozzászólások eddig: 21
szilasi ilona üzente 8 éve
Foszlós házi bukta – Így lesz omlós és puha! Gyorsan fogyott :-)!
Hozzávalók:
50 dkg grízes liszt
8 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2-3 dl tej
2 tojássárgája
Elkészítése:
A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hogy könnyen szétszedhető legyen, továbbkelesztjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc, takarékláng.
http://ketkes.com/foszlos-hazi-bukta-igy-lesz-omlos-es-puha-gyorsan-fogyott/
Vass Lászlóné üzente 8 éve
szilasi ilona üzente 8 éve
szilasi ilona üzente 8 éve
Csodálatos gesztenyés torta (sütés nélkül) – Ez valami pazar!!
Hozzávalók
2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
Elkészítés
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Pethes Judit receptje!
http://ketkes.com/csodalatos-gesztenyes-torta-sutes-nelkul-ez-valami-pazar/
szilasi ilona üzente 8 éve
Top 13+1 isteni csokis süti gluténmentesen
Nektek is bejönnek a csokis desszertek? Most a gluténérzékenyekre figyelemmel válogattam ki recepteket, de ez a gyűjtemény nem csak nekik szól! A kalóriákat felejtsük el!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/top-131-isteni-csokis-suti-glutenmentesen
szilasi ilona üzente 8 éve
Erdélyi raffaello recept
Hozzávalók:
Kókuszos tészta:
5 db tojásfehérje
15 dkg kristály cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Kakaós-diós tészta:
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
Krém:
4 dl tej
1 db vanília (kikapart magja)
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
10 db tojássárgája
25 dkg vaj
15 dkg mascarpone
5 ek csokoládéforgács (tetejére)
Elkészítése:
A kókuszos tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. 23×32 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Kakaós-diós tészta elkészítése:
Amíg a kókuszos tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát. A diót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd beleszitáljuk a kakaót is. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztes-diós keveréket. Ugyanúgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.
A krém elkészítése:
A vaníliarúd magját kikaparjuk, majd belekeverjük a tejbe a cukorral együtt és egy órát állni hagyjuk.
A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe, majd feltesszük forrni és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is (fontos az állandó keverés, nehogy a tojás összekapjon). Alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről és addig keverjük amíg bírjuk, majd lehűtjük.
Ha a puding már félig kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a puha vajat és a mascarpone-t.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre jön a barna tészta, majd megkenjük a maradék krémmel.
A tetejét csokiforgáccsal szórjuk meg. Hűtőbe tesszük egy pár órára és utána szeleteljük.
http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/erdelyi-raffaello-3/
szilasi ilona üzente 8 éve
szilasi ilona üzente 8 éve
Csodásan finom és puha puszedli. Mentsd el a receptet, bármikor jól jöhet!
Jól záródó dobozban sokáig eláll – már ha nem lopdossa ki belőle a család…
Hozzávalók:
6 púpos evőkanál cukor
2 dl hidegvíz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
10 dkg margarin
90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliacukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj
a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.
A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.
A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.
A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.
Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.
Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)
Kissé időigényes, de nagyon ízletes, puha aprósütemény.
http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/csodasan-finom-es-puha-puszedli-mentsd-el-a-receptet-barmikor-jol-johet/48pnphf
szilasi ilona üzente 8 éve
Szalámis Langalló.
Hozzávalók:
50 dkg finom liszt,3dkg élesztő,2 kanál joghúrt,2 kanál libazsír,2 db burgonya,2 teáskanál só,2 dl víz,1 kávéskanál cukor,3 dl 20%-os tejföl,5 derezd fokhagyma,30 dkg szalámi,2-3 szál újhagyma,1 db lila hagyma,2 db hegyes erős paprika,2 db kápai paprika,25 dkg sajt.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.Az élesztőt a csipet cukorral,langyos vízben felfuttatjuk.Ha a burgonya langyosra hűlt,a többi hozzávalóval belegyúrjuk a tésztát.Meleg helyen,letakarva,egy órát kelesztjük.A hagymákat apróra,a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk.A fokhagymát átnyomjuk,vagy apróra vágjuk,és a tejfőlbe keverjük.A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsibe kizsírorozunk,és belenyomkodjuk a tésztát.Megkenjük a fokhagymás tejföllel,rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit,megszórjuk az apróra vágott újhagymával,lila hagymával,majd rátesszük a paprikakarikákat.Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben,30-35 percig sütjük,amíg a sajt megnempirul.
http://tesco.hu/foznijo
Forrás:Tescó life: 2016/27.
szilasi ilona üzente 8 éve
Lecsó,ahogy a Franciák szeretik.
Francia lecsó-Ratatouille.
A lecsó egyik olyan ételünk,melynek elkészítését mindenki máshogy ismeri,abbanviszont mindenki egyetért,hogy nincs tökéletes lecsó paradicsom,paprika,és hagyma nélkül.Kóstolta már a franciásat?
Hozzávalók:-1 padlizsán,
-1 cukkini,
-3 tv-paprika,
-3 paradicsom,
-1 közepes vöröshagyma,
-1-2 gerezd fokhagyma,
-1 csokor petrezselyem,
-pár levél friss bazsalikom,
-1 kávéskanálnyi kakukk fű,
-só,frissen őrölt bors,olaj.
Elkészítés: Tisztítsa meg és darabolja fel a zöldségeket.Kevés olajon párolja meg a hagymát,tegye félre,majd egyenként pirítsa meg a többi zöldséget is sóval,borssal ízesítve.Ha minden zöldség megpirult kissé,vajazzon ki egy tűzálló tálat,tegye bele a zöldségeket,szórja meg a fűszerekkel,és keverje jól át az egészet.Süsse 160 fokon 25 percig.
Forrás:Tesco lief: 201627
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás