Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Egyed Józsefné indította 12 éve
Ide a zöldségek és gyümölcsök tartósításáról várunk kérdéseket és kipróbált módszereket. Margó
Hozzászólások eddig: 26
Vincze Judit üzente 11 éve
Sziasztok, tavaly nagyon remek egyszerű módot láttam itt barackbefőtt eltevéséről dunsztolás nélkül,
Megkaphatnám újra sárgabarackhoz?
Köszi
Vincze Judit
Takács Eszter üzente 11 éve
Erről még soha sem hallottam, azt hiszem ki fogom próbálni.:) Persze kérdés, hogy az új krumpli jó-e hozzá, mert régim már nincs.
Bár nagy bánatomra a családban senki sem szereti, így van év hogy nem is készítek.:( Egyébként a szokásos módon készítem, vagyis kapor, 1 cikk foghagyma, az uborkát mindkét végén bevágom, ha kisebbek, akkor csak megszurkálom. Tetejére teszem a kenyeret, és langyos sós vízzel leöntöm. Rá kistányér, és mehet a melegre, de nem a tűző napra.
Sajnos a linket nem tudom megnyitni, mert nem vagyok ott regisztrálva!:(
Takács Eszter üzente 11 éve
Egyed Józsefné üzente 11 éve
Variációk Kovászos, csemege- és ecetes uborkára
http://hu.netlog.com/groups/nagyany_ink_h_zi_praktik_i/blog/blogid=217400#blog
2010. április 15., csütörtök 09:28
Itt a kovászos uborka szezon.
Mi nagyon szeretjük és biztosan kipróbálom ezt a receptet, amit ma kaptam Dzsidzsitől.
Szeretettel ajánlom nektek is!
Sváb kovászos uborka recept:
Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra
is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál
só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a
családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha
egyszer kipróbálják, nem bánják meg.
Jó étvágyat ! Irén
Kedves Klubtársaim, írjátok meg ide, Ti hogyan készítitek. Margó
Egyed Józsefné üzente 11 éve
Takács Eszter üzente 11 éve
Sziasztok!
Köszönöm a jó tanácsokat, eddig nem volt lehetőségem hogy reagáljak rá, mert nem nagyon voltam/vagyok gépnél. Amúgy is most jön az uborka szezon, nem késtem a segítséggel.:)
Most ismét kérdeni szeretnék, igaz nem befőzős témában, de nem találtam más rovatot ahova írhattam volna. Kérem aki tud segíteni az üzenetet írjon, mert ott hamar megtalálom a választ. Festünk, így csak kevés időm van.
Nem igazán szeretem a túrós dolgokat, így nem is készítettem még soha túró tortát. A vejemnek születésnapja lesz, és a lányom kitalálta hogy ezzel lepjük meg. Csak hogy gőzöm nincs hogyan kell elkészíteni a piskótára rakott túrós tölteléket. A neten keresgéltem én ezt a tortát, de csak olyat találtam, amihez ill. amibe nyers tojás is kell. A kisbaba miatt ezt nem szeretnénk elkészíteni, nehogy valami gond legyen nyáron.
Tehát azt szeretném kérni, hogy ha valakinek van ilyen túrós receptje, amibe nem kell tojás, az írja már le legyen szíves. Holnap délig nem késő, mert délután állítanánk össze. Csak remélni tudom, hogy vagy ma este, vagy holnap délelőtt lesz aki olvas, és tud segíteni.
Beírok még más közösségbe is a biztonság kedvéért, hátha sikerül.
Köszönöm előre is!!!
Eszter
Egyed Józsefné üzente 11 éve
Kedves Klubtársaim, írjátok le a módszereiteket a közös növénytermesztéssel kapcsolatos klubjainkba is:
A kiskertek barátai Fórum-téma: TARTÓSÍTÁS: Befőzés, savanyítás, fagyasztás...
A biokert fórumtéma: Tegyük el télire
A Szépkorúak Fórumtéma: TARTÓSÍTÁS: Befőzés, savanyítás, fagyasztás...
Egyed Józsefné üzente 11 éve
A szalicil fokozza a gyomorsav-termelést, ezért próbáljuk más anyagokkal helyettesíteni: Nátrium-benzoát, Kálium-szorbát, de mind a kettő vegyszer. Ha nem akarod használni, a lekvároknál nekem jól bevált az a módszer, hogy nagyon besűrítve, színültig töltöm a langyos lekvárral a jól záródó fedeles üveget, és vizes dunsztolással elérem, hogy, a fedele kihűléskor befelé hajlik, kizárva a levegőt az üvegből - ezért nem romlik meg. Margó
Pongrácz Lászlóné üzente 11 éve
Igazságszerint ha jól számolom kb. 30 éve igy teszem el a savanyuságot, és soha nem volt baja, nem forrt fel, kemény maradt, és felbontás után sem romlott el. Pedig panellakásban lakom. A recept a következő:
5 literes ü veghez, 2,5 liter viz /csapból folyó hideg viz!/ 2,5 dl 20 %-os ecet, 8 dkg asztali só, nem jódozott.Én asztali kősót használok. 25 dkg cukor, 1 mérőkanál/ 1 kávéskanál/ kénpor, 1/ 2 kapor, 3 db meggyfalevél, 1 evőkanál bors, 4 db babérlevél, 1 evőkanáé mustármag, 1 evőkanál koriander mag. Hidegen összekeverni, uborkára vagy paprikára önteni. /Paprikához csak tormát, babérlevelet, borsot és mustármagot teszek/ és mielött lekötjük egy késhegynyi szalicilt rakok.
Vigyázat a 10 %-os az ecet akkor dupláját vesszük. és a viz annyival kevesebb.
Ha a cukor első látásra soknak tünik, kell hozzá, mert csak igy kapunk igazi csemege izt.
Próbáljátok ki, soha többet nem tesztek el máshogyan. Az én anyukám is dunsztolta stb, és bizony sokszor megfölösödött neki.Van olyan paprikám ami már 3 éves és ubi 2 éves olyan mintha most tetted volna el. Kata
Egyed Józsefné üzente 11 éve
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás