Háztartás: ÜNNEPI ÉTKEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1172 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1172 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1172 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1172 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

ÜNNEPI ÉTKEK

Ezt a témát Egyed Józsefné indította 11 éve

Kedves Klubtársaim, ide olyan ételek, italok... receptjeit várjuk, melyek anyagai Mo-n termelhetők, beszerezhetők és ünnepnapokra ajánljuk. Kímélő étrendre, v. diabéteszre is várunk recepteket. Ha Te is elkészítetted már, és tudod, hogy kb. hány személyre elegendő, ill. az összes felmerült költségeit, kérjük, azt írd a végére. Margó

Hozzászólások eddig: 7

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 11 éve

http://www.receptbarlang.hu/index.php/husvet/1483-suessuenk-husveti-muffint

Süssünk húsvéti muffint!

Ha egy gyors és finom süteményt szeretnénk, süssünk húsvéti meglepetés muffint a locsolóknak, így bőven marad időnk a szépítkezésre és a lakás dekorációra.

Hozzávalók:

Két és fél bögre finomliszt, 4 tk. Sütőpor, ¼ bögre kakaópor, 1 tk. Fahéj, 100 g vaj, 1 bögre barnacukor, másfél bögre tej, 1 tojás, 100 g főzőcsokoládé, színes szóró cukor, pici töltött húsvéti tojásokat, vagy tojás cukor.

A lisztet tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kakaóport, és a fahéjat. A vajat vágjuk fel kis kockára, majd ezt is adjuk hozzá a liszthez, és addig keverjük, amíg az állaga morzsás nem lesz.

A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd a tojást keverjük el a tejjel, végül mindkettőt adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Keverjük össze fakanállal, majd a masszát töltsük bele a formákba. Minden muffin belsejébe nyomjunk bele egy csoki tojást, vagy cukorkát így meglepetés lesz a belsejében.

Az előmelegített sütőbe toljuk be a muffin sütőt és 180 fokon süssük kb. 15 percig. A kihűlt muffinokat díszítsük fel színes szóró cukorral, és tojásokkal.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

http://www.receptbarlang.hu/index.php/magazin/receptbarlang-rss/3543-csirkemell-csaszar-modjara-2
Csirkemell császár módjára

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 3 evőkanál pirított gomba, 1 csirkemáj, 4 vékony szelet főtt kötözött sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb!), 1 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.

Elkészítése: A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. A felforrósított olajon épp csak fehéredésig sütöm a nagyon vékony csíkokra vágott csirkemájat, ezután hozzákeverem a gombát. Egy lapos, tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenek. A csirkemell-darabokat a maradék vajon átsütöm, majd szorosan egymás mellé a tálra fektetem. Ráöntöm a májas-gombás ragut, és a négy szelet sonkával beborítom.

Rászórom a reszelt sajtot, végül rálocsolom a tárkonnyal, sóval, borssal elkevert tejfölt. Alufóliával szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon sütöm. A sütés befejeztekor leveszem a tetejét, és éppen csak addig pirítom, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen rajta. Óriási tál vegyes salátát szoktam mellé kínálni, mert igen tartalmas, finom, laktató étel. Köret nem szükséges hozzá, csak ha nagy étkű a család.

Elkészítési ideje: 70 perc

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA noinetcafe.hu
Hozzávalók:Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.
Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával. A gesztenyét megmossuk, kemény héját bevágjuk és eltávolítjuk. A tej felét elkeverjük ugyanolyan mennyiségű vízzel, és a héjától megfosztott gesztenyét puhára főzzük benne. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A megfőtt gesztenyét kiszedjük, és a hártyamaradványokat még melegen eltávolítjuk. A megfőtt gesztenye kétharmadát összetörjük. A vajat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a darált húst, a kicsavart zsemlét, az összetört gesztenyét, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal és szerecsendióval, összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejszínt adunk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Az elkészített tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a pulykamellet rézsutosan felszeleteljük) ügyelve arra, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből is. Tálra rendezzük, köré rakjuk a melegen tartott főtt egész gesztenyét. Köretként párolt zöldséget, párolt aszalt szilvát, burgonyapürét vagy bő zsírban sült burgonyát adhatunk.
A pulykamellből ugyanígy készíthetjük el, csak a szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és ebbe töltjük az elkészített tölteléket. Feltekerjük és vagy megtűzzük fogvájóval, vagy megkötözzük és így sütjük meg, sűrű locsolgatás mellett.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Ünnepi italok házilag

Nők Lapja Cafe / Gasztro
Kessel Krisztina


2/14
Házi tojáslikőr

Ahány ház, annyi recept; de az alap a negyed liter tej, a 12 tojás, egy bögre cukor és egy jó adag tejszín; valamint az alkohol. Régen lehetett 90 százalékos alkoholt kapni a patikákban, most ezt vodkával vagy rummal szokták helyettesíteni.

Gyömbéres pezsgő

Friss gyömbérrel és csillagánizzsal is feldobhatjuk a pezsgőt.


4/14
Forrós vajas rum

Az angolok kedvenc ünnepi italához csupán személyenként egy feles barna rum, egy szeletke vaj, barna cukor, szerecsendió, fahéj és víz kell. Mondhatni vízzel és vajjal forralt rum.

Forralt bor

Vörösborhoz narancshéjat, fahéjat, kardamomot, csillagánizst és jó sok cukrot adunk; de tehetünk bele egy kis brandyt is.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Birsalmás tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone
• 1 tojás, szétválasztva
• 2 evőkanál porcukor
• 16 darab babapiskóta
• 2 nagy birsalma
• 10 dkg cukor
• fél citrom leve és héja
• 1 vaníliarúd kikapart magja

A birsalmát felkockázzuk (héjával, csumájával együtt), és puhára főzzük. A főzővízhez a 10 dkg cukrot, a vaníliát és a citrom levét, illetve héját adjuk. Ha megfőtt, eltávolítjuk a héját és csumáját, majd villával összenyomkodjuk. (Használhatunk a célra maradék kompótot is.) A főzővizet néhány percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön, ezt használjuk szirupként a babapiskóta mártogatásához. A mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. A babapiskótát a forró szirupba mártjuk, hogy jól megszívja magát. Rétegezzük: piskóta, összenyomkodott birsalma, végül a mascarponekrém, ezt még egyszer ismételjük. Készíthetjük poharakban (ebben az esetben a babapiskótát ketté kell törni) vagy nagy üvegtálban, esetleg kapcsos tortaformában.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Nők Lapja Cafe / Gasztro

Mi ezt ajánljuk.

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával

Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg sertéskaraj
• 8 szelet szárított sonka
• 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
• 4 darab aszalt szilva
• só
• olaj a sütéshez
A körethez:
• 10 dkg rukkola
• 5 dkg vaj
• 60 dkg burgonya
• olaj a sütéshez

A karajból 8 szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. Négy szeletet egy deszkára helyezünk, majd bekenjük jó sűrű szilvalekvárral, és megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezzük a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekerjük a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A körethez az alaposan megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd cikkekre vágjuk, és olajban megpirítjuk. A rukkolát kevés vajon átforgatjuk, és a burgonyával együtt a hús mellé

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Ünnepi bólé

A bólé a rendezvények, házibulik legalkalmasabb itala, tulajdonképpen fogadóitalnak is remekül megfelel.
Forrás: Drink

Őszibarackbólé (kb. 20 csésze)
Hozzávalók:
• 8 db érett barack
• 10 cl konyak
• 2 citrom leve
• 4 ek cukor
• 2 üveg száraz fehérbor
• 2 üveg száraz pezsgő

Elkészítése:

A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, és gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket esetleg elfelezzük, és a bóléstálba rakjuk. A konyakot, a citromlét, a cukrot és a bort hozzá keverjük. Lefedve, két órára hűtőbe rakjuk és hagyjuk összeérni. Felszolgálás előtt megkeverjük és feltöltjük pezsgővel.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu