Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régi tabuk dőlnek most meg, de sebaj, egyszer minden tévhittel le kell számolni.
Amióta hűtőszekrény létezik, vita folyik arról, mit érdemes benne tartani és mit nem. Itt van például a vaj. Ha hidegen tartjuk, nem tudjuk rendesen kenni, bár vannak már speciálisan lággyá tett vajak is. Ha viszont elölhagyjuk, félő, hogy megromlik. Ugyanakkor sztárszakácsok esküsznek arra, hogy az a vaj az ideális, ami egy hétig olvadozott magában. Szerintük a megromlásától nem kell tartani, mert zsíros és pasztőrözött, tehát nem ideális táptalaj a baktériumok számára. Persze nem a napon kell tárolni, hanem kellemesen hűvös helyen. Ez a vita is mutatja, hogy nehéz igazságot tenni, mi most mégis megpróbáljuk.
1. Paradicsom
Vétek hűtőbe tenni, mert leáll az érési folyamat, ettől elveszti a zamatát és nekiáll elszottyosodni. Nem jó hozzáállás tehát, ha hetente egyszer veszünk másfél kilót a hiperben, és rájárunk, mert egyre vacakabb lesz a paradicsomunk. Kétnaponta érdemes kisebb adagot beszerezni, és gyorsan megenni. Hogy kinek fér bele ez az idejébe, az más kérdés.
2. Bazsalikom
Ez a fűszernövény meghal, ha hűtik. Legjobb cserépben nevelgetni és frissen tépkedni belőle, de Martha Stewart amerikai tévészakács szerint az is üdvözítő megoldás, ha blansírozás után lefagyasztjuk.
3. Krumpli
Hűvös helyen, papírba csomagolva kell tárolni, mert a hideg hatására a keményítő elkezd cukorrá alakulni. Eleinknek ezért volt kamrájuk hűtő helyett, illetve ezért vermelték el a krumplit ahelyett, hogy jegelték volna.
4. Hagyma
A hűtőben kicsapódó nedvesség hatására gyorsan elkezd sztottyosodni, ezért ugyanaz vonatkozik rá, mint a krumplira. És ha már szóba került: a hagymát ne tartsuk együtt a krumplival, mert rossz hatással vannak egymásra, jelesül együtt hamarabb megrohadnak.
5. Fokhagyma
Szintén nem szereti a hideget, gyorsan elveszti az aromáját, és olyan lesz az állaga, mint a radírnak. Száraz, hűvös hely való neki is.
6. Kenyér
Nagyanyáink tiszta ruhába tekerve tartották a kenyeret, nem véletlenül. Ha a kenyeret egy-két napon belül megesszük, nem érdemes hűteni, kövessük a nagyi példáját. Ha viszont hosszú távra tervezünk a kenyerünkkel, fagyasszuk le. Ez esetben hagyni kell teljesen fölengedni, mielőtt szeretnénk elfogyasztani, mert a félig fagyott kenyér pirítása meddő igyekezet.
7. Olívaolaj
A hűtött olaj besűrűsödik és hasonlatossá válik a vajhoz. Ha nem ez a cél, tartsuk szintén száraz, hűvös, sötét helyen.
8. Kávé
Rosszat tesz vele a hűtő. A kávé elveszti az aromáját, cserében viszont felveszi a többi tárolt táplálék szagát, ezért a kredencben a helye.
9. Méz
Olyan jól ki van találva, hogy gyakorlatilag bármeddig eltartható, ha rendesen lezárt edényben van. A hűtőben viszont hajlamos arra, hogy kristályossá váljon, ezt csak akkor próbáljuk ki, ha a gyerek így szereti.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Ezzel a csodakeverékkel eltüntetheted a sötét foltokat a bőrödről
Nem tudsz megszabadulni a szemölcstől? Így biztos sikerül!
Ecetet öntött egy darab kenyérre, nem tudod elképzelni, miért!
A legerősebb természetes antibiotikum, mely megöli a testben lévő fertőzéseket!