Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Főzelékünk után egy nagyon finom pogácsát sütöttem.
Készítsétek el Ti is!
Duplán sajtos omlós pogácsa
Hozzávalók a tésztához :
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 tk. só
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. tejföl
20 dkg margarin
25 dkg túró
1 db tojás
1 db tejszínes tömlős sajt
A pogácsák tetejére :
1 db felvert tojás
10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,jól kidolgozzuk és folpacba csomagolva a hűtőbe tesszük egy éjszakára
Az élesztőt csak elmorzsoljuk benne,nem kell felfuttatni!
Reggel enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk (3 mm).
Háromszor hajtogatjuk 20 percenként.(a hajtogatás el is maradhat,ha valaki nem akarja)
1,5 cm-re nyújtjuk utolján ,felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk.
4 cm-es átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
10 percet állni hagyjuk és 210 fokra melegített sütőben 20 percig,utána mérsékelve a hőfokot 180 fokra és készre sütjük.
Sütés közben,amikor kezd szép színt kapni a teteje,befedjük alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pudingos táska
Szegedi tejfölös lepény.