Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Marcsi konyhájából kaptuk e gyönyörű,nagyon finom tortát.
Köszönöm szépen Marcsi.
Eperhabos torta
Hozzávalók a piskótához
5 tojás
10 dkg cukor
1/2 dl olaj
2 kanál hideg víz
12 deka liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói :
1 csg eper pudingpor
4 dl tej
1 kanál cukor
fél dl epervelő
1doboz mascarpone
3 dl tejszín
3 dkg porcukor
1 habfixáló
fél dl epervelő
Elkészítése:
A Tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos ,hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem., és végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
Sütőpapirral kibélelt tortafornába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással az epervelővel együtt felfőzöm.
Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem.
A másik feléhez hozzákeverem az epervelőt.
Ezzel a finom epres krémmel a tortalapokat megtöltöm.
A torta oldalát és tetejét tejszínes eperhabbal diszítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Ez a palancsinta nagyon finom...
Csokis-gesztenyés vaniliás szelet