Háztartás: Ételek javítása

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Így mentsük meg ételeinket a főzés során, ha elrontottunk valamit!

Még a legtapasztaltabb háziasszonnyal is előfordul, hogy elsóz egy ételt, vagy odaégett egy rántást. De az utolsó pillanatban még az elrontott ételt is kilehet javítani, néhány ügyes praktikával.

A levesek íz hatása nagyban függ az összetevők frissességétől, így pl. télen hiába szeretnénk egy ízletes húslevest főzni, ha a répának semmi íze nincs. Ilyenkor érdemes bevetni a különböző húsleveskockákat, amelyek pillanatok alatt különleges ízt adnak a húslevesnek. Vigyázat a húsleveskockák sós ízt kölcsönöznek az ételnek, így ha előtte már megsóztuk a levest, kóstoljuk meg, nehogy túl sós legyen az étel.

A különböző leveseket, ha túl íztelenek a főzés után, ízesítsük tejföllel, tejszínnel, joghurttal, vagy krémsajttal. Ha az étel nem elég fűszeres, tegyünk bele egy kanál mustárt, némi paprikát, vagy cayana borsot, a bátrabbak pedig fűszerezhetik curryvel, vagy gyömbérrel az ételt.


Ha elsóztuk az ételt, legyen szó levesről, vagy főzelékről, tegyünk bele egy nyers krumplit kettévágva, amely magába szívja a só nagy részét. Ezután a krumplit vegyük ki és dobjuk ki, mert már nincs rá szükség. A zsemlemorzsa, a joghurt, és a tejföl is kiegyenlítheti a sós ételt. A különböző fűszernövények keverékével is nagyban javíthatunk az ételek állagán és íz világán, de a citromlé is pikáns ízt adhat pl. a gombapörköltnek, vagy a tejfölös csirkepaprikásnak.

A zsírt a levesek és mártások tetejéről is érdemes leszedni egy konyharuha segítségével, de a legegyszerűbb, ha van rá időnk, tegyük be a levest pár órára a hűtőszekrénybe, és amikor a zsír megdermed, egyszerűen kanalazzuk le a leves tetejéről.


A levesek és mártások gyorsabban sűrűsödnek be, ha fedő nélkül forraljuk őket, és az esetleges csomósodást egy turmixolással könnyedén eltüntethetjük. Ha a mártás összement, vegyük le a lábost a tűzről, és tegyük rövid időre hideg vízbe, vagy adjunk hozzá egy-két kanál hideg tejfölt.

 

Az odaégett étel, minden háziasszony rémálma, elég, ha egy 10 perce kimegyünk a konyhából és máris oda az egész vacsora. Ebben az esetben fontos hogy ne kezdjük el kevergetni az ételt, hiszen akkor a leégett részt is belekavarjuk az ételbe, inkább fogjunk egy másik edényt és öntsük át a lábos tartalmát, majd tegyünk bele néhány szem nyers burgonyát, amely magába szívja az égett szagot. 10 perc múlva dobjuk ki a burgonyát az ételből, majd javítsuk fel az ízeket, paradicsompürével, tejföllel, vagy mustárral.

A sütésnél is gyakran előfordulnak kisebb nagyobb hibák, elég, ha nem tartjuk be a receptben megadott arányokat, máris oda a finom sütemény. Ha a tészta túl ragacsos lett, sajnos már nem lehet helyrehozni, hiszen az arányok lettek lemérve, de ebben az esetben tegyük be a tésztát fél órára a hűtőszekrénybe, majd két enyhén lisztezett zsírpapír között nyújtsuk ki újra.

 

Nincs ötlete mit főzzön ebédre vagy vacsorára?  Mi most megajándékozzuk önt 5 remek  és egészséges fogyókúrás recepttel! >>>>

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Pongrácz Lászlóné üzente 12 éve

Joooooooooóóóóóóóóóók! Köszi.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Köszönjük az elismerésed: az anyagokat feltöltő tagok nevében: Margó

Válasz

Balázs Éva üzente 12 éve

Nagyon tetszik az oldal, végre nem külön külön kell keresni dolgokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Katonáné Margit üzente 12 éve

Mit szóltok ezekhez az "ötletekhez"?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu