Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szent cél a konyhai feladatok megkönnyítése. A végeredmény azonban gyakran nevetséges, drága és használhatatlan. A gyártók nem létező problémára készítenek jó drágán eladható kütyüket. Sok újdonságnak kikiáltott konyhaeszköz felesleges és értelmetlen. Mi viszont most jót nevethetünk ezeken
1. Jamie Oliver ujjvédő szeleteléshez
Nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is hülyeség. Ormótlan külyü, amellyel a vágás, darabolás inkább kínszenvedés, mint élvezet. Jó késsel és késtechnikával nem kell attól félni, hogy az ember az ujját is beledarabolja a pörköltbe. Amúgy, ha ez akkora ötlet lenne, akkor minden chef ezt használná, de te el tudsz képzelni egy Michelin-csillagos séfet, aki ezzel bohóckodik? Ha attól félsz, elvágod az ujjad, tanulj meg vágni! Ahogyan Chef Maki is vallja és tanítja - a megfelelően feldarabolt alapanyag ugyanis a jó étel alapja. (Maki ebben a szemeszterben is több Késtechnika órát indít. Amennyiben szeretnétek elsajátítani a könnymentes hagymaszeletelés művészetét, ITT tudtok regisztrálni.)
2. Topping Tornado / Wilton
Unatkozó háziasszonyoknak és gyerekeknek tökéletes, de aki ezzel a szerkezettel dekorálna esküvőre cupcake-eket, inkább válasszon másik szakmát. Itt ugyanis egyesével kell a süteményeket az eszközbe helyezni, majd betölteni a díszítő cukorkákat és jöhet a tornádó. Mondjuk, az megnyugtat, hogy a világnak már nem kell gyötrődnie amiatt, hogyan lehet a legszórakoztatóbban és a legdühítőbben süteményre juttatni a díszítést. Itt az idő a világbékével foglalkozni, de előtte még nézzétek meg a videót.
3. Bagel szeletelő / Williams Sonoma
Nehezen elképzelhető az a pillanat, amikor a tökéletes bagel-t az rontja el, hogy nem éppen középen fut a vágás, esetleg ferde. Bagelezőkben erre speciális szerkezetek vannak, de ugye nem élhet igazi háziasszony bagel szeletelő nélkül... Tipikusan az a konyhai eszköz, amelyet ha ajándékba kapsz, azonnal azon kezdesz töprengeni, kinek adhatnád tovább, kivel is szúrhatnál ki, úgy istenesen.
4. Banánszeletelő
Életem legfinomabb banánját a Kanári-szigeteken ettem, ahol úgy termett, mint nálunk a cseresznye. Az a banán viszont nem felelt meg az előírásoknak, mert bizony a banánnak a méret és görbülési vizsgálaton kell átesnie, mielőtt beutazhatna Európába, és a kicsi, görbe példányokat inkább megeszik helyben.
A szép, szabályos banánoknak a felkarikázása igen stresszes feladat, ha nincs egy banánszeletelő, amellyel egy mozdulattal hat tökéletesen egyforma vastag banánkarika vágható. Őrület! Hamarosan biztosan megjelenik a piacon, ha még nem kapható, az állítható sortávolságú banánkarikázó is. Extra jó hír, hogy az Amazon-ról most akciósan is beszerezhető!
5. Jégkocka gömbösítő
Az igazi kérdés, amely még a brit tudósokat is gőzerővel foglalkoztatja, hogy miért jobb a gömb alakú jég, mint a jégkocka. Jobban hűt? Dehogy! Jobb ízt ad az italnak? Dehogy! Egyszerűen jobban néz ki? Ez sem biztos. Szóval becsüld meg magad rendesen, ha egy háziasszony jéggömbökkel lep meg, valószínűleg az idegösszeomlás szélén gömbösítette a jégkockákat, amelyek egyszerűen fogják magukat, engednek a fizika törvényeinek és elolvadnak. A többi itt felsorolt hülyeség legalább viszonylag olcsó, de ezt a gyártó honlapjáról 57 ezer forintért tudnánk megrendelni. Érdemes megnézni a videót, hogy lássátok, ez tényleg nagyon kifinomult eszköz.
6. Grapefruiter - Grapefruit falatkák / Chef'n
A grapefruit húsa finom, héja viszont keserű. A probléma áthidalására eddig a kiskanál tökéletesen bevált. A Chef'n metszőollóra hasonító küyüje ugyanazt csinálja, mint a kiskanál, csak bonyolultabban. Attól függetlenül, hogy annál kevésbé bízom egy konyhai eszközben, minél több alkatrészből áll, igazán pocsékolásnak tűnik, hogy itt-ott benne marad a grapefruit húsa, hiszen a grapefruit cikkeket még nem szabványosították. Még a termékbemutató videó kis hölgye sem uralja egészen a szerszámot. A kiskanál viszont univerzálisan megfelelő, jó szívvel ajánljuk.
7. Pizzaolló
Megint a méret a lényeg. A szabvány pizzát valóban egyszerű ezzel az pizzaollóval felvágni, de amit én sütök - igen, ilyen ammorf, inkább szögletes dolgokat, házilag gyúrt tésztából jó feltétekkel - azt a görgős pizzavágóval a legegyszerűbb darabolni. Ráadásul elképzelhetetlen, hogy az olló oldalára applikált lapát megkönnyíti a navigálást az ollóval. Vajon az első vágás vagy az első pizza után végzi a pizzaolló a soha többet nem használjuk dolgok fiókjában?
8. Onion Goggles - Szemüveg hagymaaprításhoz
Tudom, hogy ismétlem magam, de amióta - Fűszeres Eszterrel együtt - én is megtanultam a helyes késtechnikát Makinál és tudok rendesen vágni, nem nyiszatolom, zúzom, marcangolom a hagymát, nem csípi a szemem. Ahogyan Chef Makitól tanultam, inkább éles, jó kés kell, nem pedig szemüveg a hagymaaprításhoz.
9. StemGem - Epercsumázó / Chef'n
Ajándéknak bájos, kezelése egyszerű, célja akár még lehetne is, de nem egy forradalmi találmány. Egész gyerekkoromat úgy töltöttem, hogy egy mozdulattal ki tudtam emelni az eper csumáját, amikor érett volt. A félig érett eperekét pedig egyszerűen levágtuk. Nem járok miatta pszichológushoz és traumát se okozott az epercsumázó hiánya.
10. Rocker - Fokhagymaprés / Joseph Joseph
A fokhagyma zúzása örök feladat a konyhaeszköz tervezőknek. A Joseph Joseph cuccai általában szépek és tényleg praktikusak, de a Rocker-rel kapufát lőttek. Az egyszerű forma, szép, az elképzelés nem rossz, viszont arról mélyen hallgatnak, hogyha a vágódeszkán szétnyomott fokhagyma egy része szétlapítva a vágódeszkán végzi. Persze, a fokhagyma nagyja átcsúszik az apró rácson, de ez nem túl nagy teljesítmény egy fokhagymanyomótól.
Reméljük, ti is jót nevettetek ezen a sok fura konyhai találmányon! (Pedig ugye, inkább főzni kéne megtanulnunk...) Hozzászólásaitokat várjuk a facebookon, a további Alapkonyha cikkeket pedig az Alapkonyha fejlécére kattintva találjátok.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!