Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Konyhai turpisságok otthonról
Novotnyiné Margó írta: én a mosógépbe a drága öblitő helyett ecetet öntök, friss illata van a ruhának, és nem beszélve az áráról.
Egy más dolog a főzésben: a zsemlemorzsát szárazon piritom teflon
serpenyőben, többet is lehet egyszerre, üvegbe teszem, és bármikor kell
már használhatom is. Jobban eláll, és egészségesebb is, mint a
zsiradékkal készült változat. Ezt a férjem találta ki.
Egyed Józsefné: Én a vízmelegítéssel spórolok. Van egy olyan lábasom, amiknek az átmérője nagyobb, mint a főzőedényeimé. Ezt csak vízmelegítésre használom, úgy, hogy fedő helyett rakom a főzőedényre, így főzés alatt folyamatosan tudok meleg vizet "ingyen" előállítani, amit fel is használok az ételekhez, mosogatáshoz.
Ha a csirkemájat
sütés előtt villával megszurkáljuk, nem
"köpköd" sütés közben
Amikor
olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott
gyümölcs
héját lereszelem, és cukorral összekeverve
egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló.
A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem
tea, limonádé ízesítéséhez.
De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Én a citromot úgy szoktam hosszabb ideig eltartani, hogy szalvétába tekerem, és egy zacskóba teszem és a hütőszekrénybe rakom. Pár hétig is eláll. Olyan mint ha akkor vettem volna.
Fasírozott készítésekor a
masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,így
nem ragad az edényaljához,
és az olaj is kevésbé habosodik.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg
olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé
megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány
percre.>
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy
más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás
illatokat.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben
eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához,
rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon
szép színe lesz tőle.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt
zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
A szárított
zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm ,és
amikor már majdnem kész a leves
(gulyás, bab, stb.),csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni
a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves
konyharuhába csavarod, majd előmelegített
sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
Kovászos uborka készítésekor a kaprot
és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az
üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben
kiemelhető.
Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY
szórj rá lisztet ! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem .
Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál.
Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba,
amiben sütjük.
A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz:
eltünteti kellemetlen szagokat.
A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó
csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen
ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik
el a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.
Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a
csokit,ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beletszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha
megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük,
mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a
vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
Ha megégettük az ujjunkat,és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk
sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük
be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk
fel:rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük
vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a
legmagasabb fokozatra betesszük.
Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt:
vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd
daráljuk le.
Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, Ez tartósítani fogja.
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,
Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük,
sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba,
süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal
több palacsinta süthető belőle.
A
főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg
vizet öntünk a főző léhez.
A
rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy
kis sört is öntünk.
Ha
mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
A
citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.
A
hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a
módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire
szükség van.
Tésztát,
levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le,
hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval
kibélelem,
ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból
, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.
A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda,
ahonnan el akarjátok űzni őket!!!
Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.
A Tükör gyönyörű lesz ha Vhite Spirittel tisztitod (festék hígító)
Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe
A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !-ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!
Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!
Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard
Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,(egy kis zacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé)
A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.
Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát
Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.
Távol
tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol
tanyáznak. Elmennek másfelé
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!