Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Női szeszély
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem
Eddig megsütötte: 43
Kedvencekhez adom
Kedvencnek jelölte: 295
Értékeld a sütit:
Szavazatok: 5 Átlag: 5
|
Hozzávalók
10 dkg dióbél
20 dkg sűrű sárgabaracklekvár
20 dkg kristálycukor
5 db tojásfehérje
30 dkg finomliszt
1 db citrom reszelt héja
5 db tojássárgája
2 evőkanál kristálycukor
2 dl tej
2,5 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe
morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 20 perc
alatt felfuttatjuk. A puha Ramát először magában, majd a cukorral
keverjük habosra, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A
citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól
kikeverjük. Ramával kikent, belisztezett kb. 32 x 24 cm-es tepsibe
simítjuk (vizes késsel a legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes
lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt
aranybarnára sütjük. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a
cukrot is hozzáadjuk. A sült tésztát a kb. fél dl vízzel simára kevert
lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval
meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, kb. 10 percig sütjük, majd a lángot
elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a süteményt – pontosabban a habot – még
15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel 2 x 7
szeletre vágjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almakrémes piskóta