Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Somlói szeletek
Somlói szeletek
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
1/2 dkg kakaópor
2 ek darált dió
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
1/2 liter tej
25 dkg kristálycukor
8 dkg vaníliás pudingpor
5 db tojásfehérje
2 cent rum
10 dkg darált dió
4 dkg mazsola
A díszítéshez:
25 dkg tejszínhab
5 dkg csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
Fele cukorral a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a másik fele cukorral fehéredésig keverjük.
Utána óvatosan hozzá keverjük a kemény habot,részletekben bele keverjük a sütőporos lisztet.
A tészta masszát 3 részre osztjuk.
Egyik marad sárgán,a másodikba keverjük a kakaót,a harmadikba a darált diót.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőzsírpapírral,majd a 3 fajta
tésztát egymás mellé(kb 1/2 cm vastag kell hogy legyen) simítjuk.
180-190 fokon 10-12 percig sütjük.
A krém készítése:
A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingporokat a másik fele cukorral kevés tejjel simára
keverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk(1 vaníliás cukrot is tehetünk
bele) és sűrűre felfőzzük lassú tűzön.
Tartalék lángon a sűrűre főtt pudingos masszába keverjük a cukros tojáshabot .
Az elkészült krémet ketté osztjuk.
A mazsolát előzőleg már rumban megáztattuk.
A diós lap kerül alulra,meglocsoljuk rummal,fele krémet
rákenjük,megszórjuk darált dióval,majd mazsolával,rákenjük a másik fele
krémet,majd rátesszük a sárga lapot(a barna következett volna,de
elfeledkeztem,de így is jó),meglocsoljuk rummal,a másik rész krém
felével megkenjük,megszórjuk dióval,majd mazsolával,rásimítjuk a maradék
krémet és befedjük a barna lappal.
A tejszínt keményre verjük,felét a tészta tetejére simítjuk,egy villával vagy más eszközzel hullámosítjuk.
18 szeletet kijelölünk és mindegyik közepébe egy habrózsát nyomunk a megmaradt tejszínből.
Csokireszelékkel díszítjük.
· Megosztom · 29411
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Hólabdapudingos mézes krémes..