Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sütőben sült túrós fánk
Sütőben sült túrós fánk
Hozzávalók:
A tésztához:
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál porcukor,
30 dkg rétesliszt,
1 tojássárga,
csipetnyi só,
3 dkg vaj;
Töltelékhez:
25 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
1 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 tojássárga.
Elkészítés:
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd
letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a
felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi langyos
tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Tiszta
ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi
vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg
vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni. Közben
elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a
megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden
2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy
másik korongot, a széleit villával lenyomkodom. A fánkokat kivajazott
tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített,
forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra
mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrótorta eperrel