Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
§ Zománcozott edényünk élettartamát meghosszabbíthatjuk, a zománc lepattogzását megakadályozzuk, ha első használat előtt vízzel töltjük meg, és a vizet fél órán keresztül forraljuk benne.
§ Üresen soha ne tegyük a tűzhelyre, mert a zománcréteg lepattogzik, az edény használhatatlanná válik.
§ Ha a megbarnult, nyers burgonyát főzünk benne, és a főzetet állni hagyjuk egy napig, majd újra felforraljuk Az edény csillogni fog.
§ Tisztítására fahamut vagy finom kőport is használhatunk. A tisztára dörzsölt edényt alaposan öblítsük ki. A vizet többször cseréljük.
§ Ha az étel lekozmásodott, az edénybe öntsünk meleg szappanos vizet és 24 óra után súroljuk ki. A lerakódásokat ne próbáljuk késsel lekaparni vagy durva súrolószerrel letisztítani, mert a zománc megsérülhet.
§ Ha savanyú ételt vagy gyümölcsöt főztünk, és megbarnult, ecet és só keverékével tisztítsuk meg, de használhatunk hipót is. Ha nagyon barna, hagyjuk benne a felhígított hipós folyadékot egy napig.
§ Ne főzzünk sérült, lepattogzott zománcedényben, mert az ételbe káros anyagok is bekerülhetnek. (1995)
Forrás: Tausz György, Háztartási lexikon
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
PORCELÁN (mosogatása)
PLÜSS (tisztítása)
SÓ (praktikák)
ECET (tudnivalók)