Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Eclair fánk
Eclair fánk
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
20 dkg liszt
2 dl víz
2 dl étolaj
csipet só
1 tk. porcukor
A krémhez:
3 csg vaníliás pudingpor
9 dl tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
10 dkg cukor
5 dl habtejszín
a fánkok díszítéséhez:
4-5 dkg csokoládé
1-2 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A vizet a sóval,olajjal,cukorral feltesszük forrni,majd apránként hozzá
keverjük a lisztet addig,míg az edény falától el nem válik.
Levesszük a tűzről,hagyjuk langyosra hűlni,majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat.
Aggig keverjük,míg szép fényes masszát kapunk.
Egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá).
A tészta masszát habzsákba tesszük és csík alakba nyomjuk a fánkokat.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük,egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába.
220 fokon sütjük 20 percig,addig nem nyitjuk ki az ajtót,mert különben a fánk összeesik.
20 perc után 160 fokon sütjük addig,míg jó ropogós lesz.
Sütőből kivéve recés élű késsel ketté vágjuk.
3 db fánk is készült.
A krém készítése:
A vanília pudingport a cukrokkal ,2 dl tejjel csomómentesre keverjük,hozzá adjuk a többi tejet és felfőzzük.
A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk.
Vissza tesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük,főzzük.
A krémet habzsákba töltjük és a fánkokat töltjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére,(úgy szintén habzsákba téve )tesszük.
A fánk tetejét rátesszük és olvasztott csokival díszítjük.
· Megosztom · 4884
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kakakaós csiga és sajtos croissant....
Tejszines őszbarackos túrútorta