Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Jó pihenést kívánok mindenkinek!
Ezek a csodásan szép kiflik és kakaós csigák várnak Titeket reggel az Oldalon Mónika konyhájából.
Köszönöm szépen Mónika.
Kakaós csiga és sajtos croissant....
Hozzávalók:
70 dkg liszt,
140 g joghurt vagy kefir (1 pohár),
kb. 2 dl tej,
4 ek cukor,
2 tojás,
1 tk. só,
5 dkg élesztő,
25 dkg vaj.
Töltelék:a sajtoshoz reszelt sajt.
Kakaós csigához:
kakaópor,
cukor,
vaníliás cukor,
kevés olvasztott vaj.
Elkészítés:
A vaj kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk,az élesztőt nem
muszáj felfuttatni de én mindig fel szoktam,mert jártam már rosszul a
szavatossága szerint rendben volt de a tészta nem kelt meg és ki kellett
hajítani miatta,azóta én mindig felfuttatom.
A bedagasztott tésztát
1-1,5 órára hűtőbe tesszük,addig míg a hűtőben pihen a tészta vele egy
időben tegyük be a vajat is a fagyasztóba.
A pihentetett tésztát
osszuk 8 egyforma részre,majd mindegyiket nyújtsuk vékony körökké (minél
vékonyabbra nyújtjuk annál könnyebb levelesebb lesz).A hideg vajat
sajtreszelőn reszeljük le és osszuk el 7 felé.
Az első tészta
felületén osszunk el egy adag reszelt vajat,beborítjuk a második
kinyújtott tésztával,újra vaj,tészta,vaj,addig folytatjuk míg el nem
fogynak a hozzávalók.A legfelső tésztára már nem kell vaj.
Ezután én ketté feleztem.Az egyik felét kb 2-3 mm vékonyra nyújtottam (addig a másik felét betettem a hűtőbe,tiszta konyharuhával betekerve) és 16 cikkre osztottam,megszórtam reszelt sajttal (lehet 8 cikkre is hagyni akkor nagyobbak lesznek),majd a vastagabb részénél fogva feltekertem.Sütőpapírozott tepsibe tettem,hagytam pihenni fél órát (hideg helyen).Lekentem tojással a tetejét,majd megszórtam reszelt sajttal.
A tészta másik felét téglalapra nyújtottam,megkentem az
olvasztott vajjal majd megszórtam a cukros kakaóporral.Feltekertem,majd
ujjnyi vastag szeletekre vágtam.Sütőpapíros tepsibe tettem és hagytam
fél órát kelni (hideg helyen).
Hideg sütőbe toljuk be,180 fokon 15-20 perc.
Vagy ha reggelire szeretnénk megsütni akkor miután feltekertük tepsistől,folpackkal letakarva tegyük 1 északára hűtőbe.Majd reggel lekenjük tojással és hideg sütőbe tegyük be sütni,180 fokra állítva kb.24-30 perc.
Én az egyik felét miután kisült,kihűlt tálcára téve lefagyasztottam,majd mikor megfagytak tasakba tettem őket.Legközelebb csak kiveszem szobahőn hagyom kiengedni,és ugyanolyan friss marad mielőtt betettem a fagyasztóba.
Úgy is lehet miután megtöltöttük feltekertük,tálcára tesszük és azonnal betesszük a fagyasztóba.Megfagytak tasakba tesszük őket.Mikor kell kivesszük,kiengedjük duplájára kelesztjük és megsütjük.
· Megosztom · 11846
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Eclair fánk
Tejszines őszbarackos túrútorta