Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
§ A majoránna illóolajtartalma virágzáskor a legnagyobb, akkor érdemes szedni. Az egész föld feletti leveles hajtás felhasználható. Egy évben kétszer vágható: júliusban és szeptemberben.
§ A levágott növényi részeket vékonyan kiterítve, száraz, szellős helyen szárítsuk ki. Majd a növényi anyagot morzsoljuk apróra. Jól zárható üvegedényben, dobozban sokáig eltartható.
§ A majoránna erősen aromás ízt kölcsönöz az ételeknek. Ezért csak mérsékelten fűszerezzünk vele. Más fűszerekkel is csak kis mennyiségben keverjük.
§ Frissensültek, levesek, főzelékek ízesítésére kiválóan alkalmas. Finomabbá, ízletesebbé teszi a hús- és szárnyas ételeket, elveszi kellemetlen mellékízüket is. Jól használhatjuk szószok, saláták és vadból készült ételek elkészítésénél. A véres és májas hurka nélkülözhetetlen fűszere.
§ Erkélyládában, cserépben is nevelhetjük, így egész évben mindig kéznél lehet a fűszer. A magokat szórjuk a talaj felszínére, majd kissé döngöljük a talajba. 3-4 hét múlva kikelnek. Rendszeresen öntözzük. (1995)
Forrás: Tausz György, Háztartási lexikon
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
FŰSZEREK
LESTYÁN (fűszerezésre)