Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szalagos farsangi fánk
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem
Eddig megsütötte: 9
Kedvencekhez adom
Kedvencnek jelölte: 76
Értékeld a sütit:
Szavazatok: 5 Átlag: 5
|
Hozzávalók
60 g olvasztott Rama
50 g porcukor
40 g élesztő
200 ml tej
500 g liszt
5 db tojássárga
olaj
A lisztet egy edénybe tesszük
(érdemes átszitálni, és télen egy kicsit a mikróban meglangyosítani,
hogy a tésztánk könnyebben megkeljen). A meleg tejet, a porcukrot, az
élesztőt pedig egy másik edénybe, vagy bögrébe kimérjük, (alulra a
porcukrot, rá a meleg tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt), letakarjuk,
és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson, (ne tegyük huzatos
helyre, nem tesz jót neki). A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az
olvasztott Ramát, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a
tésztát, és addig gyúrjuk, illetve dagasszuk, amíg teljesen sima nem
lesz. Az így kapott tésztát takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük
duplájára kb 30 perc alatt, (huzatos helyre ne tegyük). Ha a tészta
megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm
átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát
összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat kb. 15-20
percig letakarva egy konyharuhával pihentetjük, hogy kissé újra
megkeljen, (így lesz jó könnyű a tészta). A közepüket kissé benyomkodjuk
az ujjunkkal, hogy kis mélyedések legyenek, ebbe rakjuk majd a lekvárt.
Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat kb. 3
percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük.
Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk!
Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak
maradjanak. A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, (hogy a
felesleges olajat felszívja), majd porcukorral leszórjuk, és
baracklekvárral töltve tálaljuk.
Oszd meg másokkal is a receptet:
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás, túrós, meggyes pite
Túrós táska