Háztartás: Szalagos farsangi fánk

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1174 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütipédia » Édes » Égetett tészta » Fánk

Szalagos farsangi fánk

forrás: nincs megadva [!]

Nyomtatás

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Szalagos farsangi fánk
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 9
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 76
Értékeld a sütit: Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    60 g olvasztott Rama
    50 g porcukor
    40 g élesztő
    200 ml tej
    500 g liszt
    5 db tojássárga

  • A sütéshez

    olaj


Elkészítés

A lisztet egy edénybe tesszük (érdemes átszitálni, és télen egy kicsit a mikróban meglangyosítani, hogy a tésztánk könnyebben megkeljen). A meleg tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe, vagy bögrébe kimérjük, (alulra a porcukrot, rá a meleg tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt), letakarjuk, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson, (ne tegyük huzatos helyre, nem tesz jót neki). A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott Ramát, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, és addig gyúrjuk, illetve dagasszuk, amíg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt, (huzatos helyre ne tegyük). Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat kb. 15-20 percig letakarva egy konyharuhával pihentetjük, hogy kissé újra megkeljen, (így lesz jó könnyű a tészta). A közepüket kissé benyomkodjuk az ujjunkkal, hogy kis mélyedések legyenek, ebbe rakjuk majd a lekvárt. Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak. A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, (hogy a felesleges olajat felszívja), majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.

gyermekkel is készíthető

 

Oszd meg másokkal is a receptet:

Címkék: sok szeretettel. 2015.01.02

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu