Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
40 deka liszt
15 deka porcukor
25 deka margarin
1csg sütőpor
4 tojás
1 evőkanál tejföl
A tészta tetejére
15 deka darabolt dió
4 tojás fehérje
15 deka porcukor
Krém hozzávalói
6 deci tej
1csg vaníliás puding
20 deka margarin
20 deka porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom a tojásoknak csak a sárgája kerül a tésztába..A tésztát három egyenlő részre osztom
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem.
10 éve | Sályi Tiborné Erzsike | 0 hozzászólás
,Marlenka - mézes - régi örmény recept, ami az orosz asszonyok kedvence
Tészta:
100 g vaj
2 evőkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
700 g liszt
Krém hozzávalói:
Krém:
300 g vaj
2 tubus sűrített tej/170 g)
150 g darált mogyoró
1/2 dl brandy
Összekeverjük a szódát és az ecetet.
|
|
Egy jól megválasztott bútor nemcsak a kert éke lehet, de hosszú ideig szolgálhatja hűen a családot. Van azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelni a beruházáskor, hogy pár hónap múlva se változzon bosszúsággá a vásárlás öröme. Íme, 5 tipp a tartós sikerért!
<<< A képen látható termék a Corentine kávézószett >>>
Ragaszkodj a minőséghez!
A minőségi darabok beszerzése talán drágának tűnik eleinte, de idővel behozza az árát.
10 éve | Sályi Tiborné Erzsike | 0 hozzászólás
Hozzávalók a gyúrt tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg ráma
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
3 tojássárgája
kevés tej
A piskótához:
2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ek. kakaópor
1/2 sütőpor
A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár
A mázhoz:
1 csg főzés nélküli vanília pudingpor
18 dkg Rama
18 dkg porcukor
2 ek.
10 éve | Sályi Tiborné Erzsike | 0 hozzászólás
Női szeszély
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj
50 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő
10 dkg baracklekvár
1,5 dl tej
15 dkg porcukor
A habhoz:
20 dkg porcukor
10 db tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
A tetejére:
5 dkg mogyoróforgács
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk.
Tészta hozzávalói
60 deka liszt
2 kanál holland kakaópor
20 deka porcukor
20 deka Ráma margarin
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 deci tej
1csg vaníliás cukor
2 kanál rum
Krémje
2csg vaníliás pudingpor
1csg vaníliás cukor
25 deka ráma margarin
25 deka porcukor
7 deci tej
Máz a tetejére
1 tojás fehérje
25 deka porcukor
ízlés szerint rum
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk három cipóra osztom Ebből három lapot
nyújtok 32x34-es tepsiben 180 fokon megsütöm kb 10 perc alatt
A krémhez a tejet a pudinggal szokásos eljárással felfőzöm majd kihűtöm
A margarinból porcukorból krémet keverek.a kihűlt pudingba belekeverem a
margarinos krémet , amit aztán ketté veszek és az egyikfelébe ízlés
szerint rumot teszek
Az alsó lapot vaníliáskrémmel a másodikra a rumos krémet teszem
A legfelső lapra rumos cukormázat teszek
A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem
hozzávalók
1,5 bögre liszt
fél csg sütőpor
1 bögre joghurt
fél bögre olaj
1 bögre cukor
3 egész tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja és leve
ribizli
meggy
A tojást a cukorral citrommal habosra kikeverem, majd lassanként
hozzáadom az olajat és a joghurtot végül a sütőporos lisztet.Sütőpapiros
torta formába öntöm elsimítom és a mag nélküli gyümölcsöket
beleszórom.170-180 fokon megsütöm Amikor felszeltem a tetejét
porcukorral meghintettem
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Ugye milyen jól néz ki a boltok polcain kreatívan összehajtogatva az ajándékcsomag?
Virág, bonbon, és amikor odaérünk, hogy nekünk kell ajándékot csomagolni, akkor marad a hagyományos csomagolás szép papírba, szalaggal átkötve.
Ennél lehetünk azonban ötletesebbek is!
Hajtogassunk bonbont vagy virágot az ajándékba szánt baba vagy akár felnőtt ruhákból.
A hajtogatási technikát megmutatjuk babaruhán, de ugyan így bármit becsomagolhatunk, és játszhatunk a színekkel.
Ütős páros az érelmeszesedés kezelésében
A fokhagyma és citrom nagy szerepet játszik az erek tisztításában. Csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a vérereket, és ezzel egy időben csökkenti a kockázatot az olyan veszélyes betegségek kialakulásában, mint például az érelmeszesedés.
A népi jogorvoslat szerint a legbiztonságosabb értisztító a fokhagyma és citrom keveréke.
A citromból és fokhagymából készült tinktúrát már évszázadok óta használják az orosz népi gyógyászatban.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu