Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
A tojásfehérje egészségre gyakorolt jótékony hatása és tápanyagértéke
1. Tele van proteinnel:
A tojásfehérje nagy mennyiségben proteint tartalmaz. Egy tojásfehérje körülbelül 4 gramm proteint tartalmaz, ami sokkal több, mint amennyi a halban vagy sovány húsban található. Habár a tojás sárgája tele van zsírral, proteint nem tartalmaz. Ezen kívül mindig figyeljen arra, hogy csak főtt tojást fogyasszon, mivel az olajon vagy vajon kisütött tojás veszít a tápanyagértékéből, valamint hajlamosabbá tesz a szívbetegségekre is.
Csokoládé az édes csábítás.
Ki nem érzett még ellenállhatatlan vágyat egy csokiszelet vagy néhány szem bonbon iránt?
Kevesen tudják:ez az ellenállhatatlan vágy nemcsak fizikai,hanem ,,szellemi étvágy",kívánságot is jelent.Ez utóbbit egy testazonos hormon,a szerotonin hiánya váltja ki.A hiány oka lelki eredetű is lehet,de akkor is jelentkezhet,ha kevés szénhidrátot fogyasztunk.
Ősszel és télen,a fényhiányos,borongós időszakban fokozottan jelentkezik a csokoládé iránti vágy,hiszen a szerotonin valóban ,,boldogsághormon".Mindenféle ésszerű magyarázat ellenére a csokoládé iránti vágy mégiscsak elsősorban lelki eredetű.Hiszen az a tulajdonsága,ahogyan szétolvad a szánkban,sajátosan édes íze semmilyen más élelmiszerhez nem hasonlítható.
|
|
Újságpapír újrahasznosítása – tárgyak papírtekercsből
Itt az Álmaim otthona dekorációs rovatában már volt szó a különböző újságok, folyóiratok újrahasznosításáról. Én most egy másik felhasználási módot szeretnék bemutatni az olvasónak.
Újságpapír újrahasznosítása – bosszantó vagy hasznos?
Amerika most lencsével fogyózik.
Hitte volna,hogy a magyarok egyik kedvenc ételét,a lencsét,Amerikában szuper fogyasztó szerré kiáltják ki?
Hála a kutatóknak,mostantól tudományosan is bizonyított,hogy tényleg fogyaszt.
A kísérletben részt vevők a lencseleves fogyasztása után háromszor annyi ideig nem éheznek meg,mint a hagyományos kosztot fogyasztó kontrollcsapat tagjai.Ezt egyértelműen ballaszt anyagainak tulajdonítható.A lencse nemcsak méregtelenít,hanem megszabadít a zsíroktól,és normalizálja a vércukorszintet is.
Így tudod gyorsan eltávolítani a bőrkinövést almaecettel!
A fibróma egy jóindulatú bőrszínű, kocsányos növedék, mely jellegzetesen a nyakon és a hónaljban jelentkezik, de a mell alatt is előfordulhat. Eltávolításához nem kell feltétlenül bőrgyógyász.
Rumos -diós szaloncukor
kb. 20 dkg darált dió
1/2 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja
2 evőkanál rum
házi baracklekvár (hogy gyúrható masszát kapjunk)
étcsokolád a mártáshoz
A lényeg, hogy ezt mind összegyúrjuk, formázható masszát kapjunk és kis ovális darabkákat gömbölygessünk.
Aztán jön a csokizás.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Ahelyett, hogy táplálék-kiegészítőt vagy csodabogyót szednél, próbáld ki előbb, mit tudnak a zöldségek!
Te is könnyen elcsábulsz a piacon a színes, egészséges zöldségeknek? Nem lehet ellenállni a színkavalkádnak- nem is beszélnénk le róla. Könnyű, jól emészthető fogásokat készíthetsz belőlük, ami a közérzetedre is hatással lesz: több lesz az energiád, kevésbé leszel fáradékony és a mozgásodat is könnyebbnek érzed majd. Lássuk, mely zöldségeket érdemes beiktatni az étrendedbe.
A rózsaszín só több ásványi anyagot tartalmaz, mint bármelyik másik só. Gyönyörű színe a benne található cink, bór, foszfor és egyéb olyan ásványi anyagok miatt van, ezekből alapvetően kevesebbet fogyasztunk a mindennapokban, mint amennyit kellene.
A himalájai só kevésbé feldolgozott, mint az asztali só. Ráadásul teltségérzetet is okoz, így nyugodtan sózhatsz, ha fogyni szeretnél.
A belsőséget nem mindenki szereti.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.
Márton-napra meghízik a liba.
A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás