Háztartás: blog

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1171 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1171 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1171 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Háztartásvezetés-házi praktikák klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1171 fő
  • Képek - 276 db
  • Videók - 205 db
  • Blogbejegyzések - 844 db
  • Fórumtémák - 43 db
  • Linkek - 39 db

Üdvözlettel,

Háztartásvezetés-házi praktikák vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Háztartásvezetés-házi praktikák hírei

A tojásfehérje egészségre gyakorolt jótékony hatása és tápanyagértéke

 

1. Tele van proteinnel:

A tojásfehérje nagy mennyiségben proteint tartalmaz. Egy tojásfehérje körülbelül 4 gramm proteint tartalmaz, ami sokkal több, mint amennyi a halban vagy sovány húsban található. Habár a tojás sárgája tele van zsírral, proteint nem tartalmaz. Ezen kívül mindig figyeljen arra, hogy csak főtt tojást fogyasszon, mivel az olajon vagy vajon kisütött tojás veszít a tápanyagértékéből, valamint hajlamosabbá tesz a szívbetegségekre is.

Tovább 

 Csokoládé az édes csábítás.








Ki nem érzett még ellenállhatatlan vágyat egy csokiszelet vagy néhány szem bonbon iránt?
Kevesen tudják:ez az ellenállhatatlan vágy nemcsak fizikai,hanem ,,szellemi étvágy",kívánságot is jelent.Ez utóbbit egy testazonos hormon,a szerotonin hiánya váltja ki.A hiány oka lelki eredetű is lehet,de akkor is jelentkezhet,ha kevés szénhidrátot fogyasztunk.
Ősszel és télen,a fényhiányos,borongós időszakban fokozottan jelentkezik a csokoládé iránti vágy,hiszen a szerotonin valóban ,,boldogsághormon".Mindenféle ésszerű magyarázat ellenére a csokoládé iránti vágy mégiscsak elsősorban lelki eredetű.Hiszen az a tulajdonsága,ahogyan szétolvad a szánkban,sajátosan édes íze semmilyen más élelmiszerhez nem hasonlítható.

Tovább 

 

Újságpapír újrahasznosítása – tárgyak papírtekercsből

Itt az Álmaim otthona dekorációs rovatában már volt szó a különböző újságok, folyóiratok újrahasznosításáról. Én most egy másik felhasználási módot szeretnék bemutatni az olvasónak

 

 

 

Itt az Álmaim otthona dekorációs rovatában már volt szó a különböző újságok, folyóiratok újrahasznosításáról. Én most egy másik felhasználási módot szeretnék bemutatni az olvasónak. újságpapír újrahasznosítása

 

 

Újságpapír újrahasznosítása – bosszantó vagy hasznos?
Lehet, hogy sokunkat bosszant, hogy nap, mint nap reklámújságok tucatjával tömik tele postaládánkat. Vannak, akik mereven elzárkóznak az információ ilyen méretű áramlása elől és ezek a példányok egyből a kukában landolnak.

Tovább 

Amerika most lencsével fogyózik.

Hitte volna,hogy a magyarok egyik kedvenc ételét,a lencsét,Amerikában szuper fogyasztó szerré kiáltják ki?
Hála a kutatóknak,mostantól tudományosan is bizonyított,hogy tényleg fogyaszt.
A kísérletben részt vevők a lencseleves fogyasztása után háromszor annyi ideig nem éheznek meg,mint a hagyományos kosztot fogyasztó kontrollcsapat tagjai.Ezt egyértelműen ballaszt anyagainak tulajdonítható.A lencse nemcsak méregtelenít,hanem megszabadít a zsíroktól,és normalizálja a vércukorszintet is.

Tovább 

Így tudod gyorsan eltávolítani a bőrkinövést almaecettel!

 

 

A fibróma egy jóindulatú bőrszínű, kocsányos növedék, mely jellegzetesen a nyakon és a hónaljban jelentkezik, de a mell alatt is előfordulhat. Eltávolításához nem kell feltétlenül bőrgyógyász.
Kialakulásában a genetikai hajlam számottevő, de a testtömeg többlet és az ezzel járó fokozott hajlati súrlódás is jelentős. Ez a jóindulatú bőrkinövés – ha sok van egy helyen – esztétikailag is kellemetlen lehet, de egyéb problémát is okozhat: beakadhat a ruhába, nyakláncba.

Tovább 

Rumos -diós szaloncukor
kb. 20 dkg darált dió
1/2 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja
2 evőkanál rum
házi baracklekvár (hogy gyúrható masszát kapjunk)
étcsokolád a mártáshoz
A lényeg, hogy ezt mind összegyúrjuk, formázható masszát kapjunk és kis ovális darabkákat gömbölygessünk.
Aztán jön a csokizás.

 


Utolsó hozzászólás

Lengyel Béláné üzente 9 éve

Ez nagyon finom, én úgy nevezem, hogy zserbós szaloncukor.
Érdemes kipróbálni.

Ahelyett, hogy táplálék-kiegészítőt vagy csodabogyót szednél, próbáld ki előbb, mit tudnak a zöldségek!

 

 

 

 

Te is könnyen elcsábulsz a piacon a színes, egészséges zöldségeknek? Nem lehet ellenállni a színkavalkádnak- nem is beszélnénk le róla. Könnyű, jól emészthető fogásokat készíthetsz belőlük, ami a közérzetedre is hatással lesz: több lesz az energiád, kevésbé leszel fáradékony és a mozgásodat is könnyebbnek érzed majd. Lássuk, mely zöldségeket érdemes beiktatni az étrendedbe.

Tovább 

A himalájai só elképesztő hatásai
Ezért cseréld le az otthoni ételízesítőd rózsaszín himalájai sóra!
A himalájai só elképesztő hatásai

A rózsaszín só több ásványi anyagot tartalmaz, mint bármelyik másik só. Gyönyörű színe a benne található cink, bór, foszfor és egyéb olyan ásványi anyagok miatt van, ezekből alapvetően kevesebbet fogyasztunk a mindennapokban, mint amennyit kellene.

A himalájai só kevésbé feldolgozott, mint az asztali só. Ráadásul teltségérzetet is okoz, így nyugodtan sózhatsz, ha fogyni szeretnél.

Tovább 

 A belsőséget nem mindenki szereti.

network.hu


A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.

Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.

Tovább 

Márton-napra meghízik a liba.


A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu